Pohjoismaiden farmasialiittojen yhteinen julistus: Farmaseutit ja proviisorit taistelemaan antibioottiresistenssiä vastaan

ti 16. elokuuta 2016 13.26.00

Antibioottiresistenssi on maailmanlaajuinen haaste, joka edellyttää vahvempaa kansainvälistä yhteistyötä. Pohjoismailla on ainutlaatuinen mahdollisuus osoittaa, mitä voidaan saavuttaa, kun yhteistyötä tehdään yli kansallisten rajojen.

Kannustimia uusien antibioottien kehittämiseen on lisättävä, samalla kun antibioottien käyttöä on rajoitettava tilanteisiin, jolloin ne ovat todella tarpeen. Myös uudet ja tehokkaammat antibiootit menettävät pian tehonsa, jos niitä ei käytetä asianmukaisesti. Farmasistien ammatillinen osaaminen kattaa antibioottien käytön koko ketjun tutkimuksesta tuotantoon, jakeluun ja käyttöön.

Farmaseuttien ja proviisorien asiantuntemusta tulisi hyödyntää entistä enemmän antibioottiresistenssin torjunnassa.

Lue koko kannanotto tästä.