Liity joukkoomme

Olet farmasian alan ammattilainen

Olemme farmasian alan merkittävin sekä farmaseutteja että proviisoreja laaja-alaisesti yhdistävä ammattiliitto Suomessa. Toivomme, että myös sinä haluat päästä osalliseksi neuvotteluista tulevaisuutesi palkoista ja reiluista pelisäännöistä työelämässä.

Mitä maksaa?

  • Farmasialiiton jäsenmaksu on 37 euroa kuukaudessa.
  • Opiskelijat maksavat Suomen Farmasialiiton opiskelijat FLOp ry:n jäsenmaksun, joka on 25 euroa vuodessa.

Jäsenmaksu on täysimääräisesti verovähennyskelpoinen.

Mitä 37 eurolla kuukaudessa saa?

Farmasialiiton jäsenenä saat monipuolisia konkreettisia etuja kattavasta edunvalvonnasta laadukkaisiin vapaa-ajan palveluihin. Jäsenpalveluiden ydin on taloudellisessa ja ammatillisessa edunvalvonnassa. Alan laajimmista urapalveluista saat ideoita ja neuvoja työelämän eri vaiheisiin. Pelkästään konsultaatio työsuhdeasioissa juristin kanssa yksityisessä asianajotoimistossa maksaa noin 300 €/tunti. Olemme vain puhelun päässä!

Kuka on opiskelija Farmasialiiton näkökulmasta?

Farmasialiiton opiskelijajäsenen jäsenmaksu on 25 € vuodessa. Opiskelija saa sillä käyttöönsä kaikki Farmasialiiton palvelut ja edut. Lisäksi Farmasialiiton opiskelijat FLOp ry järjestää opiskelijoille suunnattua toimintaa omalla opiskelukampuksella.
Opiskelija, joka on työsuhteessa, voi halutessaan liittyä työttömyyskassa Erkoon, jonka jäsenmaksu on 65 € vuodessa (läpikulkuraha Farmasialiiton kautta).

Farmasialiiton sääntöjen mukaan liiton jäseniä voivat olla ”farmaseutit, proviisorit, lääkealan erityiskoulutetut sekä näiden alojen opiskelijat”.
Tällä hetkellä Suomen korkeakouluissa tarjottavista perustutkinnoista Itä-Suomen yliopiston tarjoama toksikologian maisteritutkinto ja Åbo Akademin tarjoama lääkeainekehityksen ja lääketeknologian maisteritutkinto (Magisterprogram i läkemedelsutveckling och medicinsk teknologi) voidaan katsoa lääkealan erityiskoulutukseksi. Tarvittaessa myös muita korkeakoulututkintoja voidaan harkita luettavaksi lääkealan erityiskoulutukseksi.
Farmasialiiton opiskelijajäsen on siis jokin seuraavista:
- farmaseutin tutkinto opiskeleva henkilö
- proviisorin tutkintoa opiskeleva henkilö
- lääkealan kandi- tai maisteritutkintoa opiskeleva henkilö

Muiden alojen kandi- tai maisteritutkintoa suorittavat opiskelijat eivät voi olla farmasialiiton opiskelijajäseniä. Myöskään tieteellistä jatkotutkintoa suorittava henkilö ei voi olla Farmasialiiton opiskelijajäsen. He voivat kuitenkin olla oikeutettuja alennettuun jäsenmaksuun (15 € /kk) tai kaksoisjäsenyyteen (75 € /vuosi) kuuluessaan johonkin toiseen akavalaiseen ammattiliittoon.

Valmistumisesta on tehtävä ilmoitus Farmasialiittoon kuukauden sisällä tutkintotodistuksen saamisesta. Lue lisää valmistumisestä täältä.
Valmistumisen viivästyessä Farmasialiitto voi pyytää opiskelijalta läsnäolotodistusta sen selvittämiseksi, onko opiskelijajäsenyyden peruste edelleen ajankohtainen. Todistuksen saa oman yliopiston opintopalveluista.

 

Liittymislomakkeet

Farmasialiiton jäsenetuja ja -palveluita

Työsuhdeneuvonta
Työehtosopimukset
Palkkasuositukset
Lakimiehen palvelut
Palkkaneuvonta
Työsopimuksen kirjoittamiseen liittyvä apu

Urapalvelut
Apua työnhakuun
Urasuunnittelu
Omassa työssä kehittyminen
Oman osaamisen kehittäminen

Farmasia-lehti
Dosis
Taskukalenteri
Pankkiedut
Vakuutusedut
Vapaa-aika ja matkailu
Ammatilliset ja opiskelija-apurahat
Koulutukset ja tapahtumat
Alueellinen toiminta
Koulutusten tallenteet ja materiaalit
Apteekkien henkilöstön lisäeläkejärjestely
Yrittäjäjäsenille alennusta Suomen Yrittäjien palvelupaketista
Työttömyysturva

Liity nyt
jäseneksi!