Sairaala- ja terveyskeskusfarmasian koulutuspäivät

Suomen Farmasialiiton hyvinvointialuesektorin neuvottelukunta järjestää Sairaala- ja terveyskeskusfarmasian koulutuspäivät 9.-10.2.2023
Koulutus järjestetään yhteistyössä Orion Pharman kanssa.

Paikka: Hybridi-koulutus. Voit osallistua joko etänä tai paikan päällä.
Paikan päällä koulutus järjestetään Radisson Blu Royal hotellissa (Runeberginkatu 2, 00100, Helsinki)

Koulutus järjestetään kaksipäiväisenä, voit osallistua molempiin päiviin tai vain toiseen.
Koulutus tallennetaan ja tallenne on ilmoittautujien käytössä kaksi viikkoa koulutuksen jälkeen.

Etäosallistujille lähetetään osallistumislinkki sähköpostilla edellisenä päivänä.

Koulutuksen hinta:
Etänä osallistuvat: Farmasialiiton jäsenet 35€/pv, ei-jäsenet 86,80€/pv, työnantajan maksamana 86,80€/pv.
Paikan päällä osallistuvat: Farmasialiiton jäsenet 45€/pv, ei-jäsenet 111,60€/pv, työnantajan maksamana 111,60€/pv.

TO 9.2. klo 8.30-16

klo 8.30 Aamukahvi ja koulutuspäivän avaus
             puheenjohtaja Sanna Veijalainen

klo 8.40 Lääkkeiden huoltovarmuus Suomessa
             johtaja Janne Maksimainen, Orion Oyj, Orion Pharma

klo 9.00 Suun kautta otettavien 3D-tulostettujen valmisteiden käyttöönoton hyödyt ja edellytykset
              Maria Rautamo, FaT, HUS Apteekki

Suun kautta otettavien lääkkeiden manipulointi annon helpottamiseksi: miten manipulointi vaikuttaa lääkkeen tehoon ja turvallisuuteen ja miksi
              Leo Kanninen, proviisori, Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Tyks sairaala-apteekki

klo 11.00 Lounastauko

klo 12.00 IV-lääkkeiden antoon liittyvät riskit ja riskien pienentäminen älykkäiden järjestelmien avulla
                Sini Kuitunen, FaT, HUS Apteekki

klo 13.45 Kahvitauko

klo 14.15 Lääketoimittajien kvalifiointiprosessi
                Anna Elovaara-Salmi, osastopäällikkö, Orion Oyj, Orion Pharma

klo 14.45 Lääkkeiden säilyvyys käyttöyksiköissä ja säilyvyyteen vaikuttavat tekijät. Miten lääkkeiden säilyvyyttä tutkitaan?
                osastopäällikkö Ulla Kuskelin, Orion Oyj, Orion Pharma

klo 16.00 Koulutuspäivän päätös
               puheenjohtaja Sanna Veijalainen

PE 10.2. klo 8.30-12.30

klo 8.30 Koulutuspäivän avaus
              puheenjohtaja Johanna Ojala

klo 8.45 Osastofarmasian tilanne, hyödyt ja tulevaisuus Suomessa 2022 vs. 2017
              Kirsi Aronpuro, proviisori, HUS Apteekki
              Eva Kunnola, farmaseutti (proviisoriopiskelija), TYKS Sairaala-apteekki

Keskustelua ja kysymyksiä

klo 9.45 Lääkehoitosuunnitelma lääkitysturvallisuuden riskienhallinnan välineenä
              Anu Saavalainen, proviisori, Jyväskylän kaupunki

klo 10.45 Kahvitauko

klo 11.00 Paneelikeskustelu

Miten saamme farmasistit laajemmin mukaan suunnitelmien laadintaan tulevilla hyvinvointialueilla?
                Millaista osaamista ja asiantuntemusta farmasistit voivat tuoda lääkehoitosuunnitelmien laadintaan ja päivittämiseen?
                Keskustelijoina lääkitysturvallisuuskoordinaattori Marianne Kuusisto (Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskus), suunnittelija Suvi Hakoinen
                (Keusote), apteekkari Leena Riukka (Tays), proviisori Anu Saavalainen (Jyväskylän kaupunki), tehohoidon sairaanhoitaja Sari Nissilä (Soite),
                Johanna Ojala (puheenjohtaja)

klo 12.20 Yhteenveto ja koulutuspäivän päätös
                puheenjohtaja Johanna Ojala

Viimeinen ilmoittautumispäivä 3.2. Ilmoittautuminen verkkokaupan kautta.

Peruutusehdot: Ilmoittautuminen on sitova. Mahdolliset peruutukset 3.2. mennessä osoitteeseen: jasenpalvelu@farmasialiitto.fi. Tämän jälkeen tulleista peruutuksista ei maksua palauteta, mikäli poissaololle ei ole pätevää syytä (esim. sairastuminen ja esittää lääkärintodistusta).

Paikkakunta

Hybriditilaisuus

Alkaa 09.02.2023 klo 08:30

Loppuu 10.02.2023 klo 12:30

Yhteyshenkilö

Sanna Veijalainen

Löydät Farmasialiiton järjestämien koulutusten materiaaleja ja tallenteita täältä.