Kuvituskuva - Nainen osallistuu koulutukseen etäyhteydellä.

Työturvallisuuden perusteita esihenkilöille (osa 5/5): Eväitä asioiden tuloksekkaaseen käsittelyyn

Työturvallisuuden perusteita esihenkilöille-webinaarisarja

Farmasialiitto yhdessä Työturvallisuuskeskuksen kanssa järjestää viisiosaisen aamuwebinaarisarjan Työturvallisuuden perusteita esihenkilöille.

Luentosarjassa käydään läpi työturvallisuuden perusasioita esihenkilöiden silmin ja opastetaan toimimaan erilaisissa tilanteissa työpaikalla.

 

Aikataulut ja sisältö:

Osa 1: To 14.12.2023 klo 8–9: Esihenkilön ja työntekijän työturvallisuusvastuut

Esihenkilöllä on aina merkittävä rooli työturvallisuudessa. Luennon aikana käydään läpi keskeisimmät vastuut työturvallisuuden toteuttamisessa organisaatiossa. Vastuut käydään lävitse niin työntekijän, lähiesihenkilön, keskijohdon kuin ylimmänkin johdon kannalta.

Kouluttaja: Elina Ravantti, erityisasiantuntija, Työturvallisuuskeskus

 

Osa 2: To 11.1.2024 klo 8–9: Psykososiaalinen kuormitus työssä

Haitallista psykososiaalista työkuormitusta tulee työturvallisuuslain mukaan ehkäistä. Lisäksi työn kuormitustekijöiden aiheuttamaa vaaraa tai haittaa työntekijöiden terveydelle pitää vähentää. Mitä keinoja esihenkilöllä on toimia psykososiaalisen kuormituksen tunnistamiseen ja hallintaan liittyvissä tilanteissa? Entä huolehtia omasta hyvinvoinnistaan?

Kouluttaja: Sari Aksberg, erityisasiantuntija, Työturvallisuuskeskus

 

Osa 3: To 15.2.2024 klo 8–9: Työkyvyn johtaminen

Miten esihenkilö johtaa työkykyä läpi työuran ja miten toimia työkyvyn muuttuessa? Luennon aikana kerrataan tiivistetysti myös varhaisen tuen pääkohdat ja erilaiset työkyvyn tukimahdollisuudet.

Kouluttaja: Pirkko Mäkinen, erityisasiantuntija, Työturvallisuuskeskus

 

Osa 4: To 7.3.2024 klo 8–9: Päihdehaitat työssä

Mitä esihenkilö voi tehdä työpaikalla päihdehaittojen ennaltaehkäisemiseksi? Miten turvata päihdehaitaton etätyö? Mistä esihenkilö vastaa ja mitä tehdä haittatilanteessa? Mikä on työntekijän vastuu?

Kouluttaja: Kaija Ojanperä, johtava asiantuntija, Työturvallisuuskeskus

 

Osa 5: To 11.4.2024 klo 8–9: Eväitä asioiden tuloksekkaaseen käsittelyyn

Sitoutuminen ratkaisee, mutta miten se tehdään käytännössä? Luennon aikana käydään läpi perusideoita ja työkaluja siitä, miten esihenkilö voi käsitellä työturvallisuusasioita työntekijöiden kanssa osallistavasti.

Kouluttaja: Elina Ravantti, erityisasiantuntija, Työturvallisuuskeskus

 

Webinaarit on suunnattu erityisesti tukemaan esihenkilötyötä tekeviä, mutta ne soveltuvat myös muille työhyvinvoinnista ja työturvallisuudesta kiinnostuneille, erityisesti työsuojeluvaltuutetuille ja -päälliköille sekä luottamushenkilöille ja -miehille.

Koulutus järjestetään Microsoft Teams-sovelluksella. Osallistuaksesi tarvitset Internet-yhteyden ja tietokoneen tai älypuhelimen/tabletin. Webinaarit ovat maksuttomia ja tarkoitettu vain Farmasialiiton jäsenille.

Kaikkiin webinaareihin ilmoittaudutaan erikseen. Voit siis valita, osallistutko koko webinaarisarjaan vai sen yksittäisiin osiin. Kaikista webinaareista tehdään myös tallenteet, jotka tulevat jäsenten katsottavaksi Farmasialiiton materiaalipankkiin. Tallenteet eivät vaadi erillistä ilmoittautumista.

 

Ilmoittautumis- ja peruutustiedot:

Ilmoittautumiset ja peruutukset jäsenportaali Morttelin kautta. (Kunkin osan linkkiä klikkaamalla pääset suoraan ko. osan ilmoittautumiseen.)

Osa 1 (to 14.12.2023): Viimeinen ilmoittautumis- ja peruutuspäivä on ti 12.12.2023.

Osa 2 (to 11.1.2024): Viimeinen ilmoittautumis- ja peruutuspäivä on ti 9.1.2024

Osa 3 (to 15.2.2024): Viimeinen ilmoittautumis- ja peruutuspäivä on ti 13.2.2024.

Osa 4 (to 7.3.2024): Viimeinen ilmoittautumis- ja peruutuspäivä on ti 5.3.2024.

Osa 5 (to 11.4.2024): Viimeinen ilmoittautumis- ja peruutuspäivä on ti 9.4.2024.

 

Mikäli osallistumista ei ole peruttu ja osallistuja ei osallistu koulutukseen, Farmasialiitto voi veloittaa 20 % jäsenkohtaisista koulutuksen kokonaiskuluista, ellei ole esittää lääkärintodistusta tai todistusta ylivoimaisesta esteestä. Ilmoittautumisten peruutukset Morttelin Omat ilmoittautumiset -osion kautta.

Paikka ja aika

11.04.2024, klo 08.00 – 11.04.2024, klo 09.00

Yhteyshenkilö

Crista Kirvesoja
crista.kirvesoja@farmasialiitto.fi

Kaikki tapahtumat