Erko varautuu hakemusruuhkaan

Erko varautuu hakemusruuhkaan

08.04.2020 | Ajankohtaista

Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkon jäsenistö ei välty poikkeustilan aiheuttamalta työttömyydeltä. Kassaan on 7.4.2020 mennessä saapunut yli 3 000 työvoimapoliittista lausuntoa kohta alkavista työttömyyksistä. Määrä on kymmenkertainen normaalitilanteeseen verrattuna.  Hakemusten käsittelyajat olivat maaliskuussa noin 9 päivää, ja valitettavasti käsittelyajat alkavat venyä viimeistään toukokuussa. Käsittelyssä oleva viikko näkyy Erkon kotisivuilla.

Erko on varautunut tulevaan käsittelyruuhkaan ensinnäkin henkilöstöjärjestelyin: neljä työntekijää on vakinaistettu, kolmella henkilöllä määräaikaisuuksia on jatkettu keväälle 2021 ja viisi määräaikaista aloittaa huhtikuussa. Puhelinneuvonta kohdennetaan 20.4.2020 lähtien maanantaille ja torstaille. Useimpiin kirjallisiin kysymyksiin on pystytty vastaamaan viimeistään kysymystä seuraavana työpäivänä, ja se on tavoitteena jatkossakin.

Päivärahahakemus kannattaa täyttää huolellisesti ja liittää mukaan hakemuksen ohjeiden mukaiset dokumentit. Tarkemmat ohjeet löytyvät kassan ja liiton/yhdistyksen kotisivuilta. Asiakirjojen lähettäminen verkkoasioinnin kautta helpottaa käsittelyä kassassa.
 

Liity nyt
jäseneksi!