Farmasialiiton hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi Antti Kataja

Farmasialiiton hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi Antti Kataja

22.11.2017 | Ajankohtaista

Suomen Farmasialiiton edustajisto on valinnut hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi proviisori, toksikologi Antti Katajan (35).

Kataja haluaa varmistaa, että farmasian alan ammattilaisia kuullaan jatkossakin.

– Tällä hetkellä farmasian alalla on meneillään kaksi suurta teemaa: sote ja apteekkialan kehitys. Minusta ne liittyvät kiinteästi toisiinsa, sillä lääkkeet ovat osa hoitokokonaisuutta ja lääkehuoltoa on tarkasteltava osana sote-palveluita. Farmasialiitto on tehnyt hyvää vaikuttamistyötä molemmilla saroilla, ja sitä työtä on nyt myös jatkettava.

Katajan juuret ovat Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoella. Elämä on kuljettanut opintojen perässä niin Vaasaan, Kuopioon kuin Uppsalaankin, ja nyt hän asuu perheensä kanssa Espoossa.

– Haluan, että pystymme jatkamaan jo aloitettua hienoa vaikuttamistyötä. Haluan myös, että Farmasialiitto on tulevaisuudessa se luotettu ja ensisijainen kumppani, jota päättäjät tahtovat kuulla lääkehuoltoon liittyvissä asioissa.

Kataja nostaa esille hallitusohjelman kirjauksen rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelmasta.

– Mielestäni se on hieno osoitus yleisestä farmasian ammattitaidon tunnustuksesta ja julkisen tietoisuuden kasvusta. Tästä on hyvä jatkaa ja nostaa tietoisuutta alamme osaamisesta esimerkiksi tuomalla lääkehoidon kokonaisarvioinnit selkeäksi osaksi potilaan hoitoa.

Puheenjohtajan kausi on nelivuotinen. Kataja aloittaa tehtävässään 1.1.2018.

Lisätietoa
Antti Kataja
040 648 4521
ajkataja@gmail.com

Suomen Farmasialiitto on akavalainen farmaseuttien, proviisorien ja alan opiskelijoiden ammattijärjestö, jolla on noin 8 000 jäsentä. Lisätietoa: www.farmasialiitto.fi

Liity nyt
jäseneksi!