Farmasialiitto hidastaa koronaviruksen leviämistä mahdollisuuksien mukaan

Farmasialiitto hidastaa koronaviruksen leviämistä mahdollisuuksien mukaan

12.03.2020 | Ajankohtaista

Farmasian ammattilaiset kuuluvat terveydenhuollon henkilöstöön, ja siksi on tärkeää, että jäsenet pysyvät terveinä turvatakseen lääkehuollon toimivuuden ja potilasturvallisuuden.

Farmasialiitto hidastaa koronaviruksen leviämistä mahdollisuuksien mukaan. Tietoa ja ohjeistuksia tilanteesta saa viranomaisten kautta: THL, STM ja Fimea. 

Farmasialiitto seuraa tilannetta, mutta työnantajat ja viranomaiset ohjeistavat toimintaa työpaikoilla, kuten apteekeissa. 

– Ensisijainen vastuu ohjeistuksista työpaikalla kuuluu työnantajalle, puheenjohtaja Antti Kataja tarkentaa.

Valtioneuvosto suosittelee perumaan kaikki yli 500 ihmisen yleisötilaisuudet. Muiden kokoontumisten perumista kehotetaan harkitsemaan. Farmasialiitto tiedottaa erikseen, jos koulutuksia tai tapahtumia perutaan. 

– Farmasialiiton alueellisesti ja valtakunnallisesti järjestettävien tilaisuuksien osalta ohjeistamme tarkemmin maanantaina 16. maaliskuuta. Uusia ulkopuolisia tapaamisia ei toistaiseksi Farmasialiiton toimistolle sovita, Kataja sanoo.

Farmasialiiton matkavakuutuksen piiriin kuuluvat varsinaiset jäsenet. Jos koronavirus huolettaa matkalla, pyydämme olemaan yhteydessä suoraan Ifiin.

Viranomaislähteitä:
https://stm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/suositus-sosiaali-ja-terveydenhuollon-seka-oppilaitosten-henkilostolle-ja-tyonantajille-koronavirustilanteessa
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19 
https://www.fimea.fi/tietoa_fimeasta/ajankohtaista/koronavirus-covid-19- 

Liity nyt
jäseneksi!