Farmasialiitto toivoo työrauhaa fimealaisille

Farmasialiitto toivoo työrauhaa fimealaisille

19.05.2017 | Ajankohtaista

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean päätoimipaikan sijainnista kiistellään edelleen. Näin kertoi MTV Uutiset.

Suomen Farmasialiiton mielestä selvitysryhmän helmikuussa jättämä ehdotus jakaa Fimean tehtävät Kuopion ja Helsingin välillä on hyvä. Selvitysryhmä ehdotti Fimean päätoimipaikaksi Helsinkiä, jonne sijoittuisivat pääosa toiminnoista mukaan lukien laboratorio, hallinto ja johto. Kuopioon sijoittuisivat pääosin lääkehoitojen arviointiin ja lääkehuollon kehittämiseen liittyvät tehtävät. Fimea toimisi jatkossa monitoimipaikkaisesti, ja asiantuntijuus säilyy näin sekä Helsingissä että Kuopiossa.

– Farmaseuttisen asiantuntijuuden turvaaminen Fimean kaltaisessa organisaatiossa tulee olla ensisijaista. Päätös Fimean toimimisesta monipaikkaisena virastona on hyvä eikä johda valvonnan vaarantumiseen, Farmasialiiton puheenjohtaja Kirsi Kvarnström toteaa.

MTV Uutisten mukaan hallituksen sisällä on tulossa lähiaikoina kova kamppailu Fimean pääkonttorin sijainnista. Keskusta on pitänyt pitkään kiinni kahdeksan vuoden takaisesta päätöksestä, jonka mukaan päätoimipaikka olisi siirretty Kuopioon.

Farmasialiitto toivoo fimealaisille työrauhaa. Liitto on huolissaan pitkään jatkuneesta tilanteesta, joka kuormittaa kohtuuttomasti fimealaisia. He ovat työssä jaksamisessa äärirajoilla.

– Tässä taloudellisessa tilanteessa on hyvä, että työpaikat ja erinomainen kilpailukyky säilyvät ja vältytään lisäkustannuksilta. Fimealaiset ovat olleet kovan paineen alaisina viime vuodet, kun oman työpaikan kohtalo on ollut vaakalaudalla. Tämän pallottelun tulee loppua ja fimealaisten tulee saada työrauha, Kvarnström painottaa.

Lisätietoa
puheenjohtaja Kirsi Kvarnström
050 368 9187
kirsi.kvarnstrom@farmasialiitto.fi

vt. toiminnanjohtaja Riitta Uusi-Esko
0400 688 679
riitta.uusi-esko@farmasialiitto.fi

Suomen Farmasialiitto on akavalainen farmaseuttien, proviisorien ja alan opiskelijoiden ammattijärjestö, jolla on noin 8000 jäsentä. Lisätietoa: www.farmasialiitto.fi

Liity nyt
jäseneksi!