Farmasialiitto tyytyväinen apteekkialan kehitykseen – lääkitysturvallisuus etusijalla

Farmasialiitto tyytyväinen apteekkialan kehitykseen – lääkitysturvallisuus etusijalla

26.04.2017 | Ajankohtaista

Suomen Farmasialiitto on tyytyväinen hallituspuolueiden apteekkiryhmän tekemiin linjauksiin, jotka julkaistiin 24.4.2017 puoliväliriihessä. Lääkitysturvallisuus on jatkossakin suomalaisen apteekkitoiminnan ytimessä.

– On hienoa huomata, että meitä on kuultu, kun olemme käyneet keskusteluja päättäjien ja poliitikkojen kanssa. Olemme Farmasialiitossa linjanneet, että apteekkitoimintaa tulee kehittää lääkitysturvallisuuskärki edellä, sanoo Farmasialiiton puheenjohtaja Kirsi Kvarnström.

Apteekkeja ja niiden toimipisteitä on tarkoitus lisätä ja parantaa näin alueellista palvelua ja laatua. Apteekkitoiminta säilytetään luvanvaraisena, mikä on Farmasialiiton mielestä hyvä asia. Viranomainen valvoo toimintaa ja päättää luvista.

Farmasialiitto on tyytyväinen, että apteekin omistajuus säilyy proviisorilla, joka myös työskentelee itse apteekissa. Farmasialiitto on tämän lisäksi ajanut apteekissa työskentelevien farmaseuttien ja proviisorien mahdollisuutta osaomistaa apteekki. Nyt omistuspohjan laajentamista apteekissa työskenteleviin ammattihenkilöihin selvitetään.

– Mikäli apteekissa työskentelevä proviisori tai farmaseutti voisi olla osaomistajana apteekissa, antaisi se uudenlaisia ja entistä parempia mahdollisuuksia kehittää apteekin palveluita lääkitysturvallisuutta ja järkevää lääkehoitoa edistävällä tavalla, sanoo Kvarnström.

Farmasialiitto on korostanut, että apteekit ovat osa terveydenhuoltoa. Siellä työskentelevät ammattitaitoiset lääkealan asiantuntijat, proviisorit ja farmaseutit. Näin on todettu myös julkaistussa apteekkiryhmän linjauksissa.

– Apteekkijärjestelmää tulee kehittää edistämällä turvallista lääkehoitoa, ja siihen kuuluu olennaisena osana proviisorien ja farmaseuttien antama lääkeneuvonta, Kvarnström painottaa.

 

Lisätietoa

Puheenjohtaja Kirsi Kvarnström
050 368 9187
sähköposti

Farmaseuttinen johtaja, vt. toiminnanjohtaja Riitta Uusi-Esko
0400 688 679
sähköposti

Suomen Farmasialiitto on akavalainen farmaseuttien, proviisorien ja alan opiskelijoiden ammattijärjestö, jolla on noin 8 000 jäsentä. Lisätietoa: www.farmasialiitto.fi

Liity nyt
jäseneksi!