Farmasian ammattilaisten rokottaminen koronavirusta vastaan

04.12.2020 | Ajankohtaista

Farmasialiitto on ollut aktiivisesti yhteydessä viranomaisiin farmasian ammattilaisten koronarokotteista. Meille on viranomaistaholta vahvistettu, että farmaseuttien ja proviisorien tärkeys ja merkitys lääkehuollon toimitusketjussa on kiistaton. Alan ammattilaisille tulee mahdollistaa rokotteen saaminen ensimmäisten joukossa, kun rokotteelle saadaan myyntilupa.

Farmasian ammattilaiset toimivat niin sairaaloissa kuin apteekeissa turvaamassa lääkehuoltoa ja -jakelua osana suomalaista terveydenhuoltoa. Lisäksi he kohtaavat työssään monia riskiryhmäläisiä. Mahdollistamalla farmasian ammattilaisten rokottaminen ensimmäisten joukossa turvataan lääkehuoltoa.

Tiedotamme tilanteen kehityksestä aktiivisesti. Mikäli on tarpeen, lisätietoa saa Farmasialiiton toimistolta Riitta Uusi-Eskolta (riitta.uusi-esko (a) farmasialiitto.fi).