Vuoden Farmaseutti Maija Pirttijärvi haluaa kehittää moniammatillisuutta

Vuoden Farmaseutti Maija Pirttijärvi haluaa kehittää moniammatillisuutta

25.09.2019 | Ajankohtaista

Suomen Farmasialiitto on valinnut Vuoden Farmaseutiksi Maija Pirttijärven. Valinta julkaistaan Maailman farmasistipäivänä 25.9. 

Maija Pirttijärvi työskentelee Rovaniemen terveyskeskuksen lääkekeskuksessa vastaavana farmaseuttina. Työtehtäviin kuuluu lääketoimituksen lisäksi muun muassa lääkehoidon arviointia, lääkehoitosuunnitelmien päivitystä ja henkilökunnan koulutusta. 
– Tällä hetkellä jaan työaikani lääkekeskuksen ja ikäihmisten palvelualueen kesken, Pirttijärvi täsmentää.
Valintaperusteluissa todetaan, että Pirttijärven ammatillinen kasvu uran aikana on ollut jatkuvaa, mikä näkyy myös hänen toiminnassaan. Lisäksi hän on tuonut ammatillisuutta esiin myös julkisessa keskustelussa.
Pirttijärvi itse lähettää kehuja työnantajalleen.
– Olen ollut mukana käynnistämässä ja kehittämässä osastofarmasiaa ja lääkehoidon arviointikäytäntöjä terveyskeskuksessa, mihin työnantaja on suhtautunut myönteisesti. 
Vuoden Farmaseutti haluaa murtaa raja-aitoja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikunnan eri osaajien välillä. 
– Moniammatillisuuden kehittäminen on sydäntäni lähellä. Kun farmaseutti, lääkäri ja hoitaja toimivat yhteistyössä niin, että jokaisen asiantuntemus ja osaaminen nähdään arvokkaana osana kokonaisuutta, syntyy potilaan kannalta paras lopputulos, Pirttijärvi summaa.
Rovaniemeläinen Pirttijärvi on mukana myös kunnallispolitiikassa ja päässyt kommentoimaan lääkehuoltoon liittyviä kysymyksiä sote-valmistelun aikana. Hän on huolestunut muuttuvasta toimintaympäristöstä. Kuntien lääkekeskuksia lakkautetaan ja yhdistetään samaan lääkehuollon yksikköön isompien sairaaloiden kanssa. 
– Sote-uudistuksen myllerryksessä on tärkeää varmistaa, että myös perusterveydenhuollossa on farmaseuttista osaamista, ettei se kaikki valu vain erikoissairaanhoitoon.
Pirttijärvi perusti oman lääkehoidon asiantuntijapalveluita tarjoavan yrityksensä muutama vuosi sitten. Hän tekee lääkehoidon arviointeja yksityishenkilöille ja käy kouluttamassa muun muassa hoivakotien henkilökuntaa sekä päivittää yksityisten sosiaali- ja terveydenhuoltoyksiköiden lääkehoitosuunnitelmia yhdessä yhteistyökumppanin kanssa.
Yrityksellä on oma Facebook-sivu Lääkehoidon asiantuntijapalvelut Maija Pirttijärvi. Hän jakaa sivulla luotettavaa lääketietoa ja on saanut paljon kiittävää palautetta. 
Kun Maija Pirttijärvi sai kuulla valinnastaan Vuoden Farmaseutiksi, hän oli yhtä aikaa yllättynyt, iloinen ja hämillään.
– Erityisesti lämmittää se, että tunnustus tulee kollegoilta.

Lisätietoa
Vuoden Farmaseutti Maija Pirttijärvi
040 564 7637
maija.pirttijarvi@rovaniemi.fi

Farmasialiiton puheenjohtaja Antti Kataja
040 648 4521
antti.kataja@farmasialiitto.fi 

Verkkolehden juttu: Yhdessä potilaan parhaaksi
 

Liity nyt
jäseneksi!