Yliopistojen neuvotteluissa kokonaisuus hämärän peitossa

Yliopistojen neuvotteluissa kokonaisuus hämärän peitossa

22.01.2018 | Ajankohtaista

Palkansaajajärjestöt ja työnantajia edustava Sivistystyönantajat jatkoivat torstaina 18.1. neuvotteluja yliopistojen uudesta työehtosopimuksesta. 

Tapaamisessa keskityttiin edelleen työnantajien ajaman palkkausjärjestelmän uudistamisen käsittelyyn. Työnantajat jakoivat jo kolmannen versionsa ehdotuksestaan, ja siinä he vastasivat palkansaajien viime maanantaina antamiin kommentteihin ja muutosehdotuksiin. Toistaiseksi ei ole selvää, miten esitetty palkkausjärjestelmän uudistus hyödyttäisi yliopistojen työntekijöitä.

Palkkausjärjestelmään mahdollisesti tehtäviä muutoksia käsitellään vielä seuraavassa tapaamisessa, mutta ensi viikolla on tarkoituksena käsitellä myös muita teemoja. 

JUKOlle yksi keskeinen tavoite on vaikuttaa määräaikaisten työsuhteiden suhteellisen suureen osuuteen yliopistoissa. Se on pitkäkestoinen ongelma, johon osapuolten tulisi pureutua yhteistyössä toden teolla viimeistään nyt.

Näyttää siltä, että palkankorotusten tasosta päästään neuvottelemaan vasta neuvottelu-urakan viimeisissä tapaamisissa. Yliopistojen työehtosopimus on voimassa tammikuun loppuun asti. Sen jälkeen alkaa sopimukseton tila, ellei uutta ratkaisua ole siihen mennessä saatu aikaan. 

Neuvottelut jatkuvat 22.1.

Voit seurata JUKOn neuvottelutiedotusta ja muita uutisia myös Facebookissa ja Twitterissä. Lue lisää JUKOn neuvottelutavoitteista artikkelista ”JUKO haluaa selkeyttää yliopistojen työaikajärjestelmiä”. 

Lisätietoja:
•    JUKOn yliopistoneuvottelukunnan varapuheenjohtaja Tarja Niemelä, p. 050 340 2725
•    JUKOn neuvottelupäällikkö Markku Kojo, p. 0400 419784.

JUKO edustaa neuvotteluissa myös niitä Farmasialiiton jäseniä, jotka työskentelevät yliopistosektorilla.

Liity nyt
jäseneksi!