Farmasialiiton opiskelijat FLOp

Opiskelijajäsenet kuuluvat Farmasialiitoon Suomen Farmasialiiton opiskelijat FLOp ry:n kautta. FLOpin tavoitteena on tuoda opiskelijoiden ääni kuuluviin liiton asioissa. FLOpin jäseniä on edustettuna useissa liiton toimielimissä, esimerkiksi hallituksessa, vaikuttamassa osaltaan alan kehitykseen.

Opiskelijan jäsenedut

Farmasialiiton jäsenenä pääset lukuisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin opiskelijajäsenmaksulla,
joka on 25 euroa vuodessa. Lue lisää jäsenlajeista ja maksuista.

 

Palkkasuositukset ja -kyselyt

Liiton tekemät opiskelijoiden suosituspalkat auttavat jäseniämme neuvottelemaan palkan opiskeluajan työpaikoissaan. Teemme vuosittain myös opiskelijajäsenillemme palkkakyselyn.

Tutustu palkkasuosituksiin

Lue lisää palkkakyselyistä

Urapalvelut

Mietityttääkö työnhaku? Tiedätkö, miten löydät piilotyöpaikan? Millaisia uravaihtoehtoja farmasialla on? Farmasialiiton urapalveluista saat apua paitsi työnhakuun myös muihin uravaiheisiin, jo opintojesi aikana.

Tutustu

Apurahat

Opiskelijajäsenenä voit hakea apurahaa tutkintoon kuuluviin, ulkomailla suoritettaviin opintoihin, kuten harjoitteluun, graduun liittyvään tutkimukseen sekä muihin opintopisteitä kartuttaviin vaihto-opintoihin ja kongresseihin.

Lue lisää

Opiskelijamentorointi

Tarjoamme valmistumisen kynnyksellä oleville opiskelijajäsenillemme mahdollisuuden pohtia työelämää ja uraa kokeneemman kollegan kanssa. 

Lue lisää

Työsuhdeneuvonta

Liiton työsuhdeneuvonnasta saat apua esimerkiksi työsopimuksen tarkistamiseen. Ethän allekirjoita  työsopimusta, jos et ole aivan varma sen sisällöstä.

Lue lisää

Tilaisuudet

Opiskelijatapahtumien lisäksi voit osallistua myös muihin Farmasialiiton järjestämiin tilaisuuksiin ja koulutuksiin jo opiskeluaikanasi. Tilaisuudet ilmoittautumisohjeineen löytyvät tapahtumakalenterista.

Tutustu

Muita etuja

Tutustu kaikkiin Farmasialiiton jäsenetuihin, kuten vakuutus- ja pankkietuihin sekä vapaa-ajan etuihin.

Lue lisää

FLOPin toiminta

Farmasialiiton opiskelijoille järjestetään toimintaa jokaisessa farmasian opiskelukaupungissa: Kuopiossa, Helsingissä ja Turussa. Oman kaupunkisi tapahtumien lisäksi voit osallistua myös muissa kaupungeissa järjestettäviin tapahtumiin.

Eri vuosikursseille suunnattujen tapahtumien lisäksi pääset lukuisiin tilaisuuksiin, tapahtumiin ja keikkoille joko ilmaiseksi tai hyvin edullisesti.

Liiton järjestämät koulutukset antavat sinulle uusinta tietoa ammatillisista asioista ja oikeuksistasi työntekijänä. Samalla tutustut muihin alan opiskelijoihin ja tuleviin kollegoihin.

Tapahtumakalenteriin

FLOpin hallituksessa on jäseniä kaikilta kolmelta opiskelukampukselta. Käytännön toiminnasta vastaavat paikallistoimijat omalla opiskelukampuksellaan. Toiminta on iloista ja rentoa yhdessä tekemistä, ja mukaan on helppo päästä.

Mikäli sinulla on hyviä tapahtumaideoita, halua olla mukana järjestämässä toimintaa opiskelupaikkakunnallasi tai haluat kokemusta järjestötoiminnasta, älä epäröi ottaa yhteyttä.

FLOpin paikallistoimijaksi voi liittyä tästä.

Farmasialiiton opiskelijat somessa

Haemme nyt uusia kampusyhdyshenkilöitä eri vuosikursseilta ja eri kaupungeista täydentämään Farmasialiiton opiskelijatoiminnan tiimiämme! 🧩

Opiskelijatoiminnan tiimiin kuuluu eri opiskeluvaiheessa olevia farmasian opiskelijoita sekä liiton toimistolta opiskelijatoiminnan asiantuntija. Tiimi suunnittelee ja toteuttaa opiskelijatoimintaa yhteistyössä Farmasialiiton opiskelijaneuvottelukunnan ja Farmasialiiton opiskelijat FLOp ry:n kanssa.

Kampusyhdyshenkilön tehtäviin kuuluu opiskelijatilaisuuksien suunnittelu ja toteuttaminen sekä viestintä omalla opiskelupaikkakunnalla yhdessä muiden kampusyhdyshenkilöiden kanssa. Hän osallistuu opiskelijatoiminnan kehittämiseen sekä muihin erikseen sovittaviin opiskelijatoiminnan tehtäviin.

Kiinnostuitko? Lue lisää Farmasialiiton verkkosivuilta ja hae nyt kampusyhdyshenkilöksi. 🤩

Lisätietoja työtehtävästä voit kysyä suoraan kampusyhdyshenkilöiltä kampusyhdyshenkilot@farmasialiitto.fi

#farmasialiitonopiskelijat #farmasialiitto

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.

Dosis 2/2023 on ilmestynyt.

Lehden alussa on muistokirjoitus sosiaalifarmasian ja kliinisen farmasian uranuurtajasta, professori Hannes Enlundista.

Tuoreen numeron muut jutut ovat:

◾Pääkirjoitus: Kasvibiotekniikan kujanjuoksu biologisten lääkkeiden tuotannossa
◾Lääkehoidon hyvä hallinta ja siihen yhteydessä olevat tekijät suomalaisilla pitkäaikaissairailla
◾Pitkäaikaissairaiden kokemukset ja näkemykset lääkehoidon seurannasta ja siihen liittyvistä omasta ja terveydenhuollon ammattilaisten rooleista – haastattelututkimus apteekin asiakkaille
◾Potilasjärjestöjen lääkkeistä antamat lausunnot Lääkkeiden hintalautakunnalle ja ◾Terveydenhuollon palveluvalikoimaneuvostolle vuosina 2017–2021
◾Asiakkaan tarvekartoituksen kehittäminen apteekissa valmentavalla johtamisella
◾Lääkitysturvallisuus laskimonsisäisessä lääkehoidossa: lääkityspoikkeamien syyt ja järjestelmälähtöiset suojaukset niiden ehkäisemiseksi sairaaloissa

Dosista pääsee lukemaan osoitteessa dosis.fi.

🔹Tuleeko sinulle jo Dosiksen uutiskirje?🔹

Dosiksen uutiskirje ilmestyy lehden ilmestymisen aikoihin, ja siinä esitellään lyhyesti kunkin numeron artikkeleja ja tulevia webinaareja. Jos haluat ajankohtaista tietoa suomalaisesta lääkealan tutkimuksesta suoraan sähköpostiisi, liity Dosiksen uutiskirjeen tilauslistalle: Bit.ly/Dosis_uutiskirje

#dosisfarma #farmasialiitto

10 1

Otamme yhdessä Akavan ja sen kaikkien jäsenliittojen kanssa kantaa ay-jäsenmaksun verovähennysoikeuteen.

Ammattiliiton jäsenmaksun verovähennysoikeus työntekijän verotuksessa on olennainen osa yhdenvertaista työmarkkinajärjestelmää.

Kannanotto on toimitettu tänään 5. kesäkuuta hallitusohjelmaneuvottelijoille. Sen voi kokonaisuudessaan lukea verkkosivujemme ajankohtaista-palstalla julkaistusta uutisesta.

#hallitusneuvottelut @akavary

42 0

Tiesithän, että tarjoamme jäsenillemme myös esihenkilö- ja työhyvinvointikoulutusta? Hyödynnä jäsenetusi ja täydennä osaamistasi koulutuksilla ja materiaalipankin tarjonnalla!

Tänä keväänä järjestimme Esihenkilö motivoituneen työyhteisön edistäjänä -valmennuksen, joka sai osallistujilta erinomaista palautetta. Valmennus sai kouluarvosanoilla mitattuna arvosanan 9.3. Kiitos kaikille mukana olleille aktiivisesta osallistumisesta!🤩

Osallistujat myös toivoivat vastaavia koulutuksia lisää. Tähän toiveeseen varmasti vastaamme. Kannattaa siis seurata tapahtumakalenteriamme ja uutiskirjeitämme, joista löytyy ajantasainen tieto koulutustarjonnastamme.

Esihenkilö- sekä työhyvinvointi- ja työsuojelutyötä tukemaan löytyy koulutusmateriaaleja myös verkkosivujemme materiaalipankista. Materiaalipankin kautta katsottavissa ovat esimerkiksi koulutukset Työhyvinvoinnin portaat – viisi vaikuttavaa askelta ja Työuupumus esihenkilön silmin.

#farmasialiitto #tulevaisuudenfarmasiaa #farmasianammattilaiset #esihenkilötyö #osaamisenkehittäminen

13 0

Vuoden Farmaseutin haku päättyy pian, mutta vielä ehdit jättää oman ehdotuksesi!

Jos tunnet farmaseutin, joka

💚hyödyntää omaa osaamistaan ennakkoluulottomasti
💚vahvistaa ammattikuntamme asemaa terveydenhuollossa ja yhteiskunnassa
💚edistää rationaalisen lääkehoidon kehittymistä tai
💚toimii lääkitys-, asiakas- ja potilasturvallisuuden parantamiseksi,

ehdota häntä Vuoden Farmaseutiksi!

Ehdotuksia voi jättää 31.5.2023 asti verkkosivujemme kautta, profiilin linkkipuussa linkki Vuoden Farmaseutti -sivulle.

Kaikkien ehdotuksen jättäneiden kesken arvotaan tuotepalkinto. Palkinnon saajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Vuoden Farmaseutin valinta julkistetaan kansainvälisenä farmasistipäivänä (World Pharmacists Day) 25. syyskuuta.🌹

#farmaseutti #farmasianammattilaiset #lääkitysturvallisuus #potilasturvallisuus #asiakasturvallisuus #farmasia #rationaalinenlääkehoito #tulevaisuudenfarmasiaa

13 0
This error message is only visible to WordPress admins
Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.

Mukaan FLOpin toimintaan
tai kysyttävää opiskelijajäsenyydestä?

Suvi Luukko

Suvi Luukko
opiskelijatoiminnan asiantuntija
044 777 9052
suvi.luukko@farmasialiitto.fi