Farmasialiiton opiskelijat FLOp

Opiskelijajäsenet kuuluvat Farmasialiitoon Suomen Farmasialiiton opiskelijat FLOp ry:n kautta. FLOpin tavoitteena on tuoda opiskelijoiden ääni kuuluviin liiton asioissa. FLOpin jäseniä on edustettuna useissa liiton toimielimissä, esimerkiksi hallituksessa, vaikuttamassa osaltaan alan kehitykseen.

Opiskelijan jäsenedut

Farmasialiiton jäsenenä pääset lukuisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin opiskelijajäsenmaksulla,
joka on 25 euroa vuodessa. Lue lisää jäsenlajeista ja maksuista.

 

Palkkasuositukset ja -kyselyt

Liiton tekemät opiskelijoiden suosituspalkat auttavat jäseniämme neuvottelemaan palkan opiskeluajan työpaikoissaan. Teemme vuosittain myös opiskelijajäsenillemme palkkakyselyn.

Tutustu palkkasuosituksiin

Lue lisää palkkakyselyistä

Urapalvelut

Mietityttääkö työnhaku? Tiedätkö, miten löydät piilotyöpaikan? Millaisia uravaihtoehtoja farmasialla on? Farmasialiiton urapalveluista saat apua paitsi työnhakuun myös muihin uravaiheisiin, jo opintojesi aikana.

Tutustu

Apurahat

Opiskelijajäsenenä voit hakea apurahaa tutkintoon kuuluviin, ulkomailla suoritettaviin opintoihin, kuten harjoitteluun, graduun liittyvään tutkimukseen sekä muihin opintopisteitä kartuttaviin vaihto-opintoihin ja kongresseihin.

Lue lisää

Opiskelijamentorointi

Tarjoamme valmistumisen kynnyksellä oleville opiskelijajäsenillemme mahdollisuuden pohtia työelämää ja uraa kokeneemman kollegan kanssa. 

Lue lisää

Työsuhdeneuvonta

Liiton työsuhdeneuvonnasta saat apua esimerkiksi työsopimuksen tarkistamiseen. Ethän allekirjoita  työsopimusta, jos et ole aivan varma sen sisällöstä.

Lue lisää

Tilaisuudet

Opiskelijatapahtumien lisäksi voit osallistua myös muihin Farmasialiiton järjestämiin tilaisuuksiin ja koulutuksiin jo opiskeluaikanasi. Tilaisuudet ilmoittautumisohjeineen löytyvät tapahtumakalenterista.

Tutustu

Muita etuja

Tutustu kaikkiin Farmasialiiton jäsenetuihin, kuten vakuutus- ja pankkietuihin sekä vapaa-ajan etuihin.

Lue lisää

FLOPin toiminta

Farmasialiiton opiskelijoille järjestetään toimintaa jokaisessa farmasian opiskelukaupungissa: Kuopiossa, Helsingissä ja Turussa. Oman kaupunkisi tapahtumien lisäksi voit osallistua myös muissa kaupungeissa järjestettäviin tapahtumiin.

Eri vuosikursseille suunnattujen tapahtumien lisäksi pääset lukuisiin tilaisuuksiin, tapahtumiin ja keikkoille joko ilmaiseksi tai hyvin edullisesti.

Liiton järjestämät koulutukset antavat sinulle uusinta tietoa ammatillisista asioista ja oikeuksistasi työntekijänä. Samalla tutustut muihin alan opiskelijoihin ja tuleviin kollegoihin.

Tapahtumakalenteriin

FLOpin hallituksessa on jäseniä kaikilta kolmelta opiskelukampukselta. Käytännön toiminnasta vastaavat paikallistoimijat omalla opiskelukampuksellaan. Toiminta on iloista ja rentoa yhdessä tekemistä, ja mukaan on helppo päästä.

Mikäli sinulla on hyviä tapahtumaideoita, halua olla mukana järjestämässä toimintaa opiskelupaikkakunnallasi tai haluat kokemusta järjestötoiminnasta, älä epäröi ottaa yhteyttä.

FLOpin paikallistoimijaksi voi liittyä tästä.

Farmasialiiton opiskelijat somessa

Haemme nyt uusia kampusyhdyshenkilöitä eri vuosikursseilta ja eri kaupungeista täydentämään Farmasialiiton opiskelijatoiminnan tiimiämme! 🧩

Opiskelijatoiminnan tiimiin kuuluu eri opiskeluvaiheessa olevia farmasian opiskelijoita sekä liiton toimistolta opiskelijatoiminnan asiantuntija. Tiimi suunnittelee ja toteuttaa opiskelijatoimintaa yhteistyössä Farmasialiiton opiskelijaneuvottelukunnan ja Farmasialiiton opiskelijat FLOp ry:n kanssa.

Kampusyhdyshenkilön tehtäviin kuuluu opiskelijatilaisuuksien suunnittelu ja toteuttaminen sekä viestintä omalla opiskelupaikkakunnalla yhdessä muiden kampusyhdyshenkilöiden kanssa. Hän osallistuu opiskelijatoiminnan kehittämiseen sekä muihin erikseen sovittaviin opiskelijatoiminnan tehtäviin.

Kiinnostuitko? Lue lisää Farmasialiiton verkkosivuilta ja hae nyt kampusyhdyshenkilöksi. 🤩

Lisätietoja työtehtävästä voit kysyä suoraan kampusyhdyshenkilöiltä kampusyhdyshenkilot@farmasialiitto.fi

#farmasialiitonopiskelijat #farmasialiitto

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Access Token is not valid or has expired. Feed will not update.

Farmaseuttinen työ on Jan Stenforsille toinen ura. Sitä ennen hänet tunnettiin muusikkona, etenkin Hanoi Rocks -yhtyeen kitaristina taiteilijanimellä Nasty Suicide. 🎸

– Olin noin 27-vuotias, kun päätin, että haluan lähteä opiskelemaan ja hankkia säännöllisen päivätyön.

Lukiossa erityisesti luonnontieteet kiinnostivat, ja kun lääketiede on verenperintönäkin ollut aina lähellä sydäntä, Stenfors päätti pyrkiä lukemaan farmasiaa.

– Minulla ei ollut mitään selviä urasuunnitelmia. Proviisoriopintoihin hain ensimmäisen lukuvuoden jälkeen. Maisteritutkinnon saatuani jäin vielä yliopistoon jatkamaan pro gradu -työni aiheen parissa, Stenfors muistelee uransa alkutaivalta.

Oletko jo lukenut Jan Stenforsin uratarinan Farmasiasta 5/2023?

Juttu löytyy myös verkkolehdestä ➡ farmasialehti.fi

#farmasialiitto #farmasianammattilaiset #etujesivalvontaa #uratarina

27 0

Maija Pirttijärvi jatkaa Farmasialiiton puheenjohtajana. Liiton edustajisto valitsi hänet tänään syyskokouksessaan toiselle kaudelle. 👏

Kukittamaan pääsivät edustajiston puheenjohtaja Laura Saarelainen ja varapuheenjohtaja Katja Tanskanen. 🌺

Pirttijärvi on toiminut Farmasialiiton puheenjohtajana vuoden 2022 alusta lähtien. Hänellä ei ollut vaalissa vastaehdokkaita.

– Olen iloinen saadessani jatkaa työtä jäsentemme ja farmasian alan hyväksi. Pääsen nyt käyttämään hyväkseni sitä kokemusta, jota minulle on kahden ensimmäisen vuoden aikana kertynyt.

Puheenjohtajan tehtävä on kokoaikainen ja kausi kestää kaksi vuotta.

Edustajisto valitsi myös uudet hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle. Hyvinvointialuesektorin edustajaksi hallitukseen valittiin Carita Linden-Lahti ja hänen varajäsenekseen Eija Ihanainen. Teollisuus- ja tukkukauppasektorin edustajaksi valittiin Ville Perälä ja hänen varajäsenekseen Sanna-Mari Vehviläinen. Opiskelijoiden edustajaksi hallitukseen valittiin Salla Lahdentausta ja hänen varajäsenekseen Valma Karttunen.

Onnea kaikille valituille ja menestystä työhönne!

#farmasialiitto #farmasianammattilaiset #etujesivalvontaa

89 0

Luottamustoimisena Farmasialiitossa: esittelyssä Pohjois-Savon aluejohtoryhmän ja Valtio-, Kela- ja yliopistosektorin neuvottelukunnan jäsen Minna Leinonen.

Farmaseutti Minna Leinonen työskentelee johtavana farmaseuttina Niuvanniemen sairaalan lääkekeskuksessa. Farmasialiiton toiminnassa hän on ollut mukana valmistumisestaan lähtien, sillä pitää järjestötoimintaa mukavana ja antoisana. Tällä hetkellä Minna toimii Pohjois-Savon aluejohtoryhmässä sekä Valtio-, Kela- ja yliopistosektorin neuvottelukunnassa, VNK:ssa.

VNK käsittelee valtiolla, Kelassa ja yliopistoissa työskentelevien Farmasialiiton jäsenten työmarkkinaedunvalvontaan ja ammatilliseen edunvalvontaan kuuluvia kysymyksiä.

– Nostamme oman sektorimme jäsenten ääntä kuuluville liitossa.

Minna lähti mukaan neuvottelukunnan toimintaan uteliaisuudesta ja mielenkiinnosta. Erityisesti hän kertoo olevansa kiinnostunut verkostoitumisesta.

– Toivoisin pystyväni lisäämään yhteistyötä ja eri sektorien tunnettavuutta koko jäsenistön keskuudessa. Toivoisin, että myös nuoremmat jäsenemme saisivat uraideoita valtion, Kelan ja yliopiston palkkalistoilta.

Neuvottelukunnassa toimiminen on avartanut Minnan käsitystä siitä, miten paljon farmasian ammattilaisia esimerkiksi yliopistosektorilla apurahatutkijoina työskentelee ja kuinka heidän edunvalvontansa poikkeaa muun jäsenistön edunvalvonnasta.

– Näiden pienien ammattiryhmien edunvalvonta on tärkeää. Lisäksi minua on ilahduttanut nähdä, kuinka tiiviisti Farmasialiitto tekee yhteistyötä muiden ammattiliittojen, Akavan, ministeriöiden ja muiden päättävien virkamiesten kanssa. Farmasialiittoon kuuluminen on saanut ihan eri merkityksen, kun sen aktiivista, osallistuvaa ja tuloksellista työtä on päässyt näkemään lähempää.

Minnan kuva: Matias Honkamaa / Omnipress
Alkuperäinen haastattelu on julkaistu Farmasia-lehden numerossa 5/2023

#farmasialiitto #luottamustoiminen #farmasianammattilaiset

23 0

Farmasialiitto tarjoaa Helsingissä proviisoriopiskelijoille aamiaisen hyvässä seurassa ja ammatillisten keskustelujen kera torstaina 30.11. klo 9-10.30.

Aika ja paikka: 30.11.2023 klo 9.00 – 10.30, Fazer Café, Kluuvikatu 3, 00100 Helsinki

Ilmoitathan erityisruokavaliosi. Ilmoittautuminen viimeistään 24.11.2023 klo 15.00 mennessä. 

https://farmasialiitto.creamailer.fi/email/655720d4154e9?u=MZ0kQd7TbDM7hQLy9UzN #farmasia #farmasialiitto #proviisori

17 0

Mukaan FLOpin toimintaan
tai kysyttävää opiskelijajäsenyydestä?

Suvi Luukko

Suvi Luukko
opiskelijatoiminnan asiantuntija
044 777 9052
suvi.luukko@farmasialiitto.fi