Turvaa työttömyyden varalle

Farmasialiitto on jäsentensä tukena, myös mahdollisen työttömyyden yllättäessä. Suosittelemme liittymään työttömyyskassaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Työttömyyskassaan ei kuulu automaattisesti, vaan kassaan tulee aina liittyä erikseen.

Liity kassaan

 

Voit liittyä Farmasialiittoon ja työttömyyskassa Erkoon täyttämällä sähköisen liittymislomakkeen. Lomakkeessa on erillinen kohta, jossa kysytään työttömyyskassaan liittymisestä.

Työttömyyskassa Erko on keskinäisen vastuun perusteella toimiva yhteisö, joka maksaa jäsenilleen ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa ja vuorottelukorvausta. Erkoon kuuluu noin 91 000 palkansaajajäsentä (vuonna 2022). Useimmat heistä kuuluvat ammattijärjestönsä kautta myös korkeasti koulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akavaan.

Erkoon on toki mahdollista liittyä myöhemminkin. Jos haluat kassan jäsenyyden liiton jäsenyyden yhteyteen (= maksat myös kassan jäsenmaksun yhdessä liiton jäsenmaksun kanssa), täytä työttömyyskassan sähköinen liittymislomake.

Voit olla myös Erkon suorajäsen ilman Farmasialiiton jäsenyyttä. Tällöin täytä liittymislomake Erkon sivuilla.

Voit myös valita jonkin toisen työttömyyskassan. Jos et ole minkään työttömyyskassan jäsen, voit hakea peruspäivärahaa Kelasta. Peruspäivärahan suuruus on ansiosidonnaista päivärahaa alhaisempi.

Milloin työttömyyskassan jäseneksi?

Voit liittyä työttömyyskassan jäseneksi silloin, kun sinulla on voimassa oleva työsopimus. Työn ei tarvitse olla farmasiaan liittyvää, vaan mikä tahansa työ käy. Liittyminen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa kannattaa, sillä ansiopäivärahan saamiseen on laissa määritelty työttömyyskassan jäsenyyden kestoon sekä työssäoloehtoon liittyviä edellytyksiä.

Kaksoisjärjestäytyneiden työttömyysturvan hoitaa heidän ensisijainen ammattiliittonsa.

Työttömyyskassamaksu

Tarkista Erkon jäsenmaksu täältä. Farmasialiiton jäsenmaksuun 37 e/kk sisältyy kassan jäsenmaksu.
Mikäli olet Erkon yksilöjäsen, saat kassan laskun suoraan heiltä.

Kysyttävää?

Jos sinulla on kysyttävää työttömyyteen, lomautukseen ja vuorotteluvapaaseen liittyvistä korvauksista ja niiden hakukäytännöistä, ole yhteydessä suoraan Erkoon. Mikäli kuulut johonkin muuhun työttömyyskassaan, ota yhteyttä suoraan sinne. Etuuksien saamisessa on joitain huomioitavia ehtoja, ja siksi on tärkeää olla ajoissa liikkeellä.

Erkon sivuille

Tarkasta kuulutko työttömyyskassaan

Jäsenportaali Morttelista voit tarkistaa, kuulutko työttömyyskassa Erkoon Farmasialiiton kautta.

Omat tiedot -kohdasta löytyy kassaan liittymispäivänmäärä, jos olet kassaan kauttamme liittynyt. Jos kuulut johonkin toiseen työttömyyskassaan tai olet Erkon suorajäsen, tarkista tällöin jäsenyyden tilanne suoraan omasta kassastasi.

Mortteliin

 

Huolehdi jäsenmaksuista

Huolehdithan, että olet maksanut jäsenmaksusi.

Kun haet mahdollisessa lomautus- tai työttömyystilanteessa ansiopäivärahaa työttömyyskassa Erkosta, kassa varmistaa, onko hakija jäsenemme ja onko jäsenmaksut kunnossa.

Jäsenmaksujen maksamattomuus saattaa johtaa korvauksien menetykseen Erkosta.

Hae alennettua jäsenmaksua

Työttömänä tai vuorottelu-/virkavapaalla voit olla oikeutettu Farmasialiiton alennettuun jäsenmaksuun.

Alennusta tulee hakea erikseen hakulomakkeella.

Täytä lomake