Proviisori NYT: Lopputentti

Farmasialiiton pitkäaikainen aktiivi Suvi Luukko aloitti liitossa opiskelijatoiminnan asiantuntijana maaliskuussa. Proviisoriverkosto haastatteli Suvia ja selvitti, miten uusi työ on lähtenyt käyntiin.  

Miltä tuntui astua toimistolle ensimmäisenä päivänä työntekijänä luottamustoimisen sijaan? 

Jos ihan tarkkoja ollaan, ensimmäinen työpäiväni oli etäpäivä, sillä toimistolla kuvattiin putkia, eikä siellä voinut sen vuoksi olla. Astuessani toimistolle ensimmäisen kerran työntekijänä, mielessä taisi sillä hetkellä pyöriä kadulla aamutakissa vastaan juosseen naishenkilön case, tosin jäi epäselväksi, mistä siinä oikeastaan oli kyse. Tilanne oli kuitenkin jokseenkin mieleenpainuva. Olen kotoisin Helsingistä, joten julkisilla kulkeminen tuntuu luontevalta tavalta liikkua paikasta toiseen. Kuulostaa ehkä omituiselta, mutta oli jotenkin tunnelmallista kiivetä aamuruuhkassa metron liikkuvia portaita, kun ihmiset ympärillä kiiruhtavat joka paikkaan. Ensimmäisenä työpäivänä toimistolle mennessäni huomasin miettiväni tätä jännittävää tunnelmaa, johon luonnollisesti kuuluu myös se, että kaikki kanssamatkustajat tuijottavat kännykkäänsä kiinnittämättä ulkomaailmaan sen kummempaa huomiota.  

Mikä oli ensimmäinen luottamustoimesi ja miten päädyit aikoinaan siihen? 

Ihan ensimmäinen luottamustoimi taisi olla kuoron hallituksen varajäsen. Päädyin siihen varmaan siksi, että olin aktiivinen kuorolainen ja kuoron puheenjohtaja nykäisi hihasta ja kysyi, olisinko kiinnostunut hallitushommasta. Olin tuolloin muistaakseni 17-vuotias. Ensimmäinen luottamustoimi Farmasialiitossa oli Kuopion opiskelijoiden jäsenyhdistyksen (FO-Kuopio) sihteerin tehtävä. Koska Kuopio ja muut opiskelijat olivat vieraita, ajattelin, että järjestöhommissa tutustuisi ”huomaamatta” muihin ihmisiin ja hakeuduin siksi syyskokoukseen, jossa tulin valituksi mukaan.  

Mikä järjestössä työnantajana kiehtoo? 

Vaikea sanoa. Joskus opiskeluaikana muistan miettineeni, että olisihan se kivaa, jos joku maksaisi mulle näistä hommista palkkaa.  

Onko käynyt ilmi jotain yllättävää siirryttyäsi ”toimistolaiseksi”?  

No ainakin se on yllättänyt, kuinka paljon toimiston väki syö lounaaksi salaattia.    

Oletko kokenut, että luottamustoimista on ollut hyötyä tulevaa työtehtävää ajatellen ja jos kyllä, niin miten?  

On ollut hyötyä. Ylipäätään Farmasialiiton toiminnan monipuolinen tunteminen on auttanut alkuun pääsyssä ja keventää perehtymisvaihetta, kun joka tapauksessa tulee paljon uusia asioita vastaan. Myös se, että tuntee ihmisiä ennestään niin toimistolla kuin luottamustoimisissa, helpottaa omaa työtä.  

Mitä jäät kaipaamaan Proviisoriverkostosta eniten? 

Proviisoriverkoston johtoryhmässä on mahtava yhteishenki, jota tulee kyllä ikävä. Onnekseni törmäilen samoihin tyyppeihin nyt työn kautta. Myös kokousmeemejä voi tulla ikävä. Ehkä pitäisi yrittää luoda opiskelijoille omaa kokousmeemikulttuuria.  


Kysymykset: Proviisoriverkoston johtoryhmä
Vastaukset: Suvi Luukko 

Katso kaikki ajankohtaiset