Apteekkien farmaseuttisen henkilöstön työehtosopimus päättyy ja sopimukseton tila alkaa huomenna 1.2. – neuvottelut jatkuvat edelleen

Suomen Farmasialiitto ja Apteekkien työnantajaliitto jatkoivat farmaseuttisen henkilöstön työehtosopimusneuvotteluja tekstikysymyksillä tänään tiistaina 31.1.2023. Tekstiratkaisuja on osapuolten kesken haettu aktiivisesti.

Sopimukseton tila alkaa 1.2.2023

Apteekkien farmaseuttinen henkilöstö siirtyy sopimuksettomaan tilaan keksiviikkona 1.2.2023. Sopimuksettomaan tilaan siirrytään, kun työehtosopimuskausi päättyy eikä uutta sopimusta ole vielä syntynyt. Tällöin työehtosopimuksen mukainen työrauhavelvoite ei ole enää voimassa ja myös painostustoimet sopimusratkaisuun pääsemiseksi ovat mahdollisia. Päättyneen työehtosopimuksen noudattaminen jatkuu ns. jälkivaikutuksen nojalla. Jatkossa ei kuitenkaan ole mahdollista tehdä työehtosopimuksen tarkoittamia paikallisia sopimuksia. Lisäksi tulee huomioida, että 1.2. lähtien solmittavissa uusissa työsopimuksissa viittaukset työehtosopimukseen eivät ”päde”, vaan työehtosopimuksen sisältämistä ehdoista tulee sopia työsopimuksessa erikseen nimenomaisesti. Liiton tes-neuvonta auttaa tarvittaessa. 

Neuvottelut jatkuvat edelleen

Vaikka sopimukseton tila alkaa huomenna, jatkamme neuvotteluja tekstikysymysten ja palkkaratkaisun löytämiseksi edelleen. Jatkoaikaa neuvotteluille on sovittu tässä vaiheessa 9.2. saakka. Ratkaisua haetaan ja neuvotteluja jatketaan edelleen rakentavassa hengessä.

Keskustelutilaisuus luottamushenkilöille neuvottelutilanteesta

Järjestämme apteekkisektorin varsinaisille luottamushenkilöille neuvottelutilannetta koskevan keskustelutilaisuuden 7.2.2023 kello 18–19. Tilaisuudessa ovat mukana työmarkkinajohtaja Minna Hälikkä, työsuhdeasiantuntija Marja Lounento ja työvoimapoliittinen asiantuntija Marketta Hakkarainen. Lähetämme luottamushenkilöille kutsulinkin Fimnetin kautta 1.2.2023. Ilmoittaudu viimeistään 6.2.2023. Mikäli olet luottamushenkilö, eikä kutsu tavoita sinua, ole yhteydessä: tes.neuvonta@farmasialiitto.fi.  

Keskustelutilaisuutta ei tallenneta. Tervetuloa kuulolle!

Jäseninfo neuvottelutilanteesta

Seuraava apteekkisektorin jäsenillemme tarkoitettu infowebinaari neuvottelutilanteesta järjestetään 16.2.2023 kello 18–19. Webinaarissa ovat mukana työmarkkinajohtaja Minna Hälikkä, työsuhdeasiantuntija Marja Lounento ja työvoimapoliittinen asiantuntija Marketta Hakkarainen. Ilmoittaudu webinaariin jäsenportaali Morttelissa viimeistään 15.2.2023. 

Webinaaria ei tallenneta. Tervetuloa kuulolle!

Seuraa neuvottelutiedotusta

Tiedotamme neuvottelujen etenemisestä verkkosivujemme ja Fimnetin kautta. Verkkosivuiltamme löytyy erillinen työehtosopimusneuvottelujen osio, jonne kokoamme neuvotteluja koskevaa tietoa.

Katso kaikki ajankohtaiset