Yliopistosektorin työehtosopimusneuvottelut käynnistyivät

Neuvottelut uudesta yliopistosektorin työehtosopimuksesta alkoivat tänään 11.2.2022, kun palkansaajien ja työnantajan edustajat jättivät sopimustavoitteensa. Samalla irtisanottiin yliopistojen yleinen työehtosopimus päättymään 31. maaliskuuta.

Neuvotteluissa JUKO tavoittelee erityisesti työskentelyn edellytysten parantamista, määräaikaisten työsuhteiden vähentämistä, etä- ja monipaikkatyön pelisääntöjen kirkastamista ja perhevapaauudistuksen huomioimista työehtosopimuksessa. Palkankorotusten osalta JUKO on perinteisesti ajanut prosentuaalisia yleiskorotuksia. Korotustavoitteet varmistuvat tarkemmin neuvottelujen edetessä.

Lue lisää JUKOn neuvottelutiedotteesta: https://juko-ry.creamailer.fi/email/61bcc6098518f?u=MTg1NjQzNTU4OjQ0Njk1NToxMzg4MDE%3

Työehtosopimusneuvottelujen etenemistä kaikkien edustamiemme sektoreiden osalta voi seurata täältä. Kokoamme sivulle tietoa tes-neuvotteluiden etenemisestä sekä neuvotteluihin liittyvät uutiset, blogit ja mahdolliset ohjeistukset työtaistelutilanteessa. 

Katso kaikki ajankohtaiset