Blogisivu

Blogiarkisto

Proviisori NYT: Millä tavoin sinä voit edistää rationaalisen lääkehoidon edistämistä?

11.05.2017 | Blogi - Proviisori NYT!

Rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelman työ jatkuu myös tänä vuonna. Ohjausryhmä jätti väliraporttinsa alkuvuodesta 2017. Toimeenpano-ohjelma keskittyy viiden pääteeman suunnitteluun ja toteutukseen:

Lue lisää

Proviisori NYT: Kollegan kehu kiertämään

21.02.2017 | Blogi - Proviisori NYT!

Alun perin latinankielinen sana kollegiaalisuus tarkoittaa toverillisuutta ja yhteisöllisyyttä työporukassa. Käytännössä kollegiaalisuus näkyy työtovereiden tukemisena ja arvostuksena, tiedon jakamisena ja avoimena vuorovaikutuksena. Toisaalta kollegiaalisuutta on myös erilaisten työtapojen suvaitseminen ja ristiriitatilanteiden selvittäminen hyvässä hengessä kollegan kanssa. Terveydenhuollossa kollegiaalisuus tarkoittaa lisäksi sitoutumista kollegakunnan, ja koko terveydenhuollon, yhteisiin pelisääntöihin.

Lue lisää

Proviisori NYT: No mitäs sitä sitte? – mentoroinnista boostia uralle

23.01.2017 | Blogi - Proviisori NYT!

Muistan vielä karvaasti, kun eräs nuori neiti etsi alapäähänsä laitettavaa ruiskutettavaa ehkäisyä, ja minä passitin hänet pois apteekista, kun en hoksannut mitä hän tarkoitti. Onkohan kukaan urallaan menestynyt ikinä tehnyt noin tyhmää mokaa? Mihinhän sitä tällä järjenjuoksulla edes voisi mennä töihin, tai mihin edes haluaisin mennä? Mitä vahvuuksia minulla on laittaa tähän työhakemukseen? Heikkouksia kyllä keksisin.

Lue lisää

Johan on työmarkkinat: Paikallinen sopiminen – onko kykyä vai kipua sopia paikallisesti?

07.12.2016 | Blogi - Johan on työmarkkinat!

Kilpailukykysopimus toi apteekkialalle vuosityöajanpidennysneuvottelut paikallisesti sovittavaksi. Työnantajaliiton kanssa sovittiin yhdessä pelimerkit paikallisen sopimisen tueksi eli niin neuvottelujärjestys kuin työajanpidennykseen toteutettava keinovalikoima perälautaa myöten. Työpaikalla on paikallisesti päätetty, toteutetaanko työajanpidennys vai ei. Työntekijän kanssa voi aina sopia lakia ja työehtosopimusta paremmista työehdoista.

Lue lisää

Proviisori NYT: Apteekin ihmemaa

14.11.2016 | Blogi - Proviisori NYT!

Apteekkisektori on vallan mielenkiintoinen paikka olla töissä. Itse olin sieltä pois reilut kuusi vuotta ja tein viimein kuluneena kesänä paluun. Moni varmasti ajattelee, että kun on joskus apteekissa töissä ollut, niin ainahan sen osaa. Apteekkityössä ollaan tavallaan niin perusasioiden äärellä, mitä koulutuksessamme on vuosia opeteltu. “Kyllä se varmasti hyvin menee”, minua kannustivat kollegat ja tulevat työkaverit. Apteekkarille täydet pisteet siitä, että hän antoi minun rauhassa totutella työhön ja paikan käytäntöihin useamman viikon, ennen kuin kesälomat alkoivat pyörimään. Myöskään iltoja, joissa on vain yksi farmaseuttinen henkilö töissä, ei tarvinnut tehdä ensimmäiseen pariin kuukauteen ollenkaan.

Lue lisää
Liity nyt
jäseneksi!