Blogisivu

Blogiarkisto

Johan on työmarkkinat: Kikyilyä

08.11.2016 | Blogi - Johan on työmarkkinat!

Apteekeissa vuosityöajan pidentämistä koskevat neuvottelut käyvät kuumimmillaan. Työajan pidentämisen työpaikkakohtaiset periaatteet sovitaan luottamusmiehen ja apteekkarin välillä. Farmasialiitto on kouluttanut luottamusmiehiä ja antanut perustiedot uudesta vuosityöajan pidentämispöytäkirjasta. On myös mahdollista, että työajan pidennystä ei oteta ollenkaan käyttöön työpaikalla. Asian voi ratkaista apteekissa tälläkin tavalla.

Lue lisää

Opiskelijaelämää: Harjoittelussa Australiassa

03.10.2016 | Blogi - Opiskelijaelämää

Gday mates, tämän nyt jo valmistuneen farmasistin opetusapteekkiharjoittelun numero kaksi päättymisestä Sydneyssä on tätä harkkaraporttia rustaillessani ehtinyt vierähtää jo muutama kuukausi (ikävä ei silti ole vielä päässyt paisumaan sietämättömäksi, sillä koto-Suomeen salakuljettamani Valpuri-vompatti sekä Nerdis-nokkasiili ovat pitäneet minulle seuraa). Siispä nämä endeemiset aussiturrukat kainalossani ja leikki sikseen – asiaan!

Lue lisää

Johan on työmarkkinat: Luottamusmies – työpaikan palomies ja rauhanneuvottelija

20.09.2016 | Blogi - Johan on työmarkkinat!

Luottamusmiehen tärkein tehtävä on edustaa työntekijöitä työnantajan kanssa käytävissä neuvotteluissa sekä valvoa, että työntekijöiden oikeuksia ei poljeta ja kohtelu on tasapuolista eikä syrjintää ilmene. Varsinkin tasapuolinen kohtelu tuntuu nykyään saaneen monella työpaikalla turhan laajat raamit, joiden sisälle mahtuu paljon eroavaisuuksia.

Lue lisää

Proviisori NYT: Parempia lääkkeitä matematiikan avulla

12.09.2016 | Blogi - Proviisori NYT!

Ihmiset ovat yksilöitä, ja yksilöllistä pitäisi olla lääkehoidonkin. Vaihtelua on ihmisten välillä (sama annos ei välttämättä käy sinulle ja naapurillesi), ihmisten sisällä (20-vuotiaan sinän ja 75-vuotiaan sinän maksan toiminta on varsin erilainen) ja vuorokauden aikojen välillä (aamulla imeytyminen on nopeampaa). Mutta miten vaihtelun voi ottaa huomioon?

Lue lisää

Opiskelijaelämää: Kirje fuksiminälleni

24.08.2016 | Blogi - Opiskelijaelämää

Kesä alkaa olla lopuillaan, ja ajatukset kohdentuvat pikkuhiljaa lähikaupan jätskivalikoimasta alkavaan syksyyn. Syksyllä monille puhaltavat uudet tuulet: ehkä silloin innostuu aloittamaan uuden harrastuksen tai aukaisemaan vihdoin sen vaatekaapin, jonka siivoamista on lykännyt turhan pitkään. Myös minulle syksy on ollut aina jonkin uuden alku, kun yhdeltä luokka-asteelta tai vuosikurssilta on siirrytty toiselle. Näin viidennen yliopisto-opiskeluvuoden pyörähtäessä käyntiin sitä havahtuu siihen, että kohta tämäkin hupi loppuu. Vastahan minä sinne Savilahden rantaan ensimmäistä kertaa pyöräilin?! Näihin opiskeluvuosiin on mahtunut paljon, ja niiden ja tämän orastavan syksyn inspiroimana päätinkin kirjoittaa muutaman elämänohjeen fuksiminälleni ensimmäisen opiskelupäivän aamuna luettavaksi:

Lue lisää
Liity nyt
jäseneksi!